Sari la conținut

Începe perioada de înregistrare pentru Loteria Vizelor

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite începe marţi, 4 octombrie 2016, la orele 19:00 și va fi disponibilă până luni, 7 noiembrie 2016, la orele 19:00, potrivit unui comunicat de presă al Ambadasei SUA. 50.000 de locuri sunt puse la dispoziţia solicitanţilor din peste 150 de state din întreaga lume.

Aaron's 499

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Pentru a participa la programul din acest an, doritorii trebuie să acceseze pagina de internet www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare. Acolo trebuie să completeze un formular online de participare şi informaţiile pentru a trimite cererea de înregistrare.

Pentru participarea la programul Loteria Vizelor nu se percepe nicio taxă.

Este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2018. Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea fost selecţionată.

O nouă cerință, introdusă anul acesta, este de a trimitre o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, fără ca participantul să poarte ochelari. Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise cu cereri de participare în programele anterioare vor fi descalificate.

Participanții vor afla dacă au fost selecționați începând cu data de 2 mai 2017 pe site-ul www.dvlottery.state.gov. Ei îşi vor putea folosi numărul de confirmare pentru a verifica dacă cererea lor a fost selecţionată.