Cinci bărbați din Satu Mare, care profitau de naivitatea bătrânilor și îi lăsau fără case, au fost reținuți de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
batran suparat
Credit foto: Guliver/Getty Images

Cinci bărbați din Satu Mare au fost reținuți de polițiști pentru înșelăciune și fals, după ce, timp de 5 luni, ar fi înșelat mai mulți vârstnici. Indivizii, spun procurorii, profitau de naivitatea persoanelor în etate și, sub diferite pretexte, reușeau să îi le câștige încrederea și să îi convingă să le dea actele caselor în care locuiau. Pentru a parafa vânzarea la notar, inculpații se foloseau apoi de o persoană cu fizionomie asemănătoare victimei, scrie Agerpres.

Din rețeaua infracțională care acționa pe raza județului Satu Mare făceau parte 5 bărbați, cu vârste curprinse între 33 și 66 de ani.

"În urma verificărilor efectuate, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie-noiembrie a.c., cei cinci bărbaţi ar fi profitat de naivitatea mai multor persoane şi, sub diverse pretexte, ar fi pretins şi primit actele de dobândire a unor imobile, precum şi acte de identitate", transmite IPJ Satu Mare.

Ulterior, o persoană cu o fizionomie asemănătoare victimei mergea la biroul notarial, în vederea întocmirii unei procuri speciale de vânzare a imobilelor.

Este și cazul unui bătrân din municipiul Satu Mare, care a fost aproape să-și piardă apartamentul prin această metodă de înșelăciune. Potrivit StiriSM.ro, persoana folosită de infractori pe post de impostor era, de fapt, un om al străzii din Carei. În fața notarului, acesta s-a dat drept bătrânul din Satu Mare, în numele căruia a și semnat, de altfel. Notarul, scrie sursa citată, nu și-ar fi dat seama că persoana din fața lui nu e aceeași cu cea din cartea de identitate. Valoarea prejudiciului estimat se ridică la 300.000 de lei, echivalentul a 60.000 de euro, transmit polițiștii.

În urma anchetei făcute de oamenii legii, cei 5 indivizi au fost reținuț pentru 24 de ore. Aceștia sunt cercetați pentru înşelăciune, tentativă la înşelăciune, complicitate la fals privind identitatea, participaţie improprie sub forma instigării la fals intelectual, instigare la fals privind identitatea și instigare la participaţie improprie la fals intelectual.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri