Cu 3 zile înainte de începerea cursurilor, confuzia persistă în școli. Monica Anisie dă asigurări că s-au luat toate măsurile necesare

Data actualizării: Data publicării:
monica anisie ministrul educatiei
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Este ultimul weekened de dinaintea începerii noului an școlar, iar haosul încă domneşte în multe unități de învățământ din toată ţara. În 238 de școli se vor ține cursuri doar în sistem online, iar elevii din 4.892 de unități școlare vor merge la ore prin rotație. Pentru ceilalți elevi, școala va începe ca înainte, dar cu reguli stricte: mască obligatorie, distanțare, dezinfectare.

Cu toate acestea, ministrul Educației susține "că s-au luat toate măsurile necesare pentru a continua procesul educațional în cele mai bune condiții”.

"Vă asigur că s-au luat toate măsurile necesare pentru a continua procesul educațional în cele mai bune condiții. În toată această perioadă am fost în permanentă legătură cu unitățile de învățământ din întreaga țară. În ultima videoconferință, desfășurată astăzi, am primit asigurări că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru a-și primi copiii, începând de luni, 14 septembrie.

Tot luni, colegii diriginți și învățătorii vă vor anunța programul pe care îl vor avea elevii.

Am promis că vom anunța în timp util toate informațiile, detaliile, măsurile necesare pregătirii unui nou an școlar sigur pentru copiii noștri. Ne-am ținut de cuvânt!

Niciodată școala nu a beneficiat de atâta atenție și poate că era nevoie de momentul zero pentru ca România să redescopere importanța educației, a rolului profesorului, a misiunii acestuia, aceea de a crea valorile unei societăți. Așadar, să nu uităm de realul obiectiv al școlii, de nevoile educaționale și emoționale ale elevilor noștri, cărora, noi, cadrele didactice ne-am dedicat viața. Alături de întreaga mea echipă facem tot ce ne stă în putință pentru educație! Educația trebuie să continue", a scris Monica Anisie pe Facebook.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri