Cei mai buni debateri români se întrec la Turneul Campionilor în Dezbateri

Data publicării:
radu tiganas dezbateri flickr

Radu Ţigănaş, reporter Digi24, şi Şerban Pitic. Foto: campionidebate.org

16 campioni la dezbateri din România se înfruntă zilele acestea pentru a-şi revendica trofeul Turneului Campionilor în Dezbateri, ediţia a a II-a. Finala şi premierea au loc luni, 9 decembrie, ora 18.30 la The Hub, în prezenţa lui Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Moţiunea finalei este „Acest Parlament crede că România ar trebui să-şi dezvolte relaţiile politico-economice cu China, fie şi în detrimentul relaţiilor cu UE”.

Rundele preliminarii au loc sâmbătă şi duminică la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, iar intrarea este liberă.

Turneul Campionilor în Dezbateri, ediţia I

Pe 3 Decembrie 2013 a avut loc, la Biblioteca Naţională, finala competiţiei de dezbateri Turneul Campionilor, eveniment organizat de Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR).

Ediţia de anul trecut a fost câştigată de echipa formată din Radu Ţigănaş, reporter Digi24, şi Şerban Pitic. Cei doi au ajuns ulterior în Finala EFL (English as a Foreign Language) a Campionatului Mondial de Dezbateri Universitare de la Berlin şi au câştigat competiţia internaţională SOAS Inter-Varsity de la Londra (ESL – English as a Secondary Language).

România are campioni mondiali la debate, considerat noul „sport extrem” al oamenilor deştepţi. Este o formă modernă de oratorie venită din Occident, pe care mii de tineri o practică şi la noi, după ore, ca pe o şcoală alternativă. În străinătate, debate-ul e sprijinit de şcoală şi finanţat de guvern. În România, campionii mondiali ai debate-ului fac economii la sânge să-şi plătească taxele pentru concursuri.

Urmăriți aici un material pe această temă, realizat în cadrul emisiunii Din|interior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri