Sorin Cîmpeanu: În 2,5% din școli nu se susține simularea la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu., gesticuleaza in timpul unei conferinte de presa
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că în doar 2,5% din școlile din România nu se desfășoară astăzi simularea la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. El a dat din nou asigurări că școlile nu se închid, pentru că elevii din clasele terminale nu vor avea programul modificat.

„Astăzi a început simulatrea pentru Evaluarea Națională. Din cele 5576 de școli, un număr de 141 școli nu vor putea organiza simularea pentru Evaluarea Națională, aflându-se în zone carantinate. Este vorba despre 2,5% din numărul de școli”, a spus ministrul, după o întâlnire a conducerii PNL.

El a precizat că sunt 144.000 de elevi de clasa a opta care dau simularea și că cei care nu pot susține acum acest examen o vor face după ce localitățile în care învață vor ieși din carantină.

„Școlile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat. Avem 20 de zile de vacanță, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2-11 aprilie și 10 zile pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”, a adăugat ministrul.

Școlile nu se închid pentru că vor funcționa clasele terminale, chiar dacă predarea se face online. Un lucru foarte important, activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primavară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online”, a mai spus ministrul.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri