Elena Udrea nu a venit la Curtea de Apel, unde se rejudecă dosarul privind mita de 5 milioane de euro

Data publicării:
elena udrea
De ce i s-a făcut rău Elenei Udrea în închisoare FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Elena Udrea nu s-a prezentat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde fostul ministru are primul termen în dosarul privind mita de 5 milioane de euro, în care este vizată alături de jurnalistul Dan Andronic, dosar retrimis în judecată după ce judecătorii ÎCCJ au anulat o parte din probe, informează MEDIAFAX.

În dosarul retrimis în judecată, după ce magistraţii În altei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat o parte din probe, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, pe vremea când era ministru al Turismului, iar jurnalistul Dan Andronic, de mărturie mincinoasă.

La termenul de joi, Elena Udrea nu s-a prezentat.

Surse apropiate fostului ministru au declarat pentru MEDIAFAX că Elena Udrea a preferat să se pregătească pentru botezul fiicei sale, organizat sâmbătă, acesta fiind motivul pentru care nu a venit joi la Curtea de Apel Bucureşti, la primul termen de cameră preliminară după retrimiterea dosarului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti.

Elena Udrea a fost acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Faptele legate de pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite au legătură cu exercitarea influenţei în legătură cu derularea contractului de vânzare-cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA şi o societate comercială, susţin anchetatorii.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri