Agresorul de la mall-ul din Brăila, arestat preventiv

Data actualizării: Data publicării:
Valentin Marius Parfenie este tănărul care a intrat cu mașina în oamenii din fața mall-ului din Brăila
Valentin Marius Parfenie este tănărul care a intrat cu mașina în oamenii din fața mall-ului din Brăila

Bărbatul care a rănit duminică 10 oameni la Brăila își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. 

valentin marius parfenie braila
Valentin Marius Parfenie este tănărul care a intrat cu mașina în oamenii din fața mall-ului din Brăila

Tânărul care a şocat toată ţara cu atacurile în serie care au trimis 10 oameni la spital a fost acuzat de procurori de tentativă de omor. Bărbatul a furat o maşină, l-a înjunghiat pe proprietar şi a intrat intenţionat cu autoturismul în pietoni în parcarea unui mall.

Marius Valentin Parfenie are antecedente penale, el fiind condamnat în anul 2017 la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea în cursul anului 2015 a infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 Marius Valentin Parfenie a văzut pe un site un anunţ cu o maşină scoasă la vânzare şi a stabilit o întâlnire cu proprietarul. În timp ce făceau proba autoturismului, Parfenie, care era băut şi, posibil sub influenţa drogurilor, l-a înjunghiat pe proprietarul maşinii, l-a dat jos şi a plecat la volan.

Pe centura oraşului Brăila, în apropierea Grădinii Zoologice, tânărul de 20 de ani a intrat în plin într-un grup de pietoni, rănind doi oameni. Ajuns în parcarea mall-ului din Brăila, individul a intrat în plin în mulţime şi a rănit şapte persoane, printre care doi copii, de 11 şi 13 ani. Braileanul a incercat de mai multe ori să intre cu maşina în mall, dar a fost împiedicat de stâlpii de beton de la intrarea în centrul comercial. Maşina s-a oprit în uşile de la intrarea în mall, iar Parfenie a fost dat jos de câteva persoane aflate la o terasă din apropiere şi imobilizat. Culcat la pământ, el a strigat: „Trebuie să curgă sânge pentru ţara asta”.

După incident, poliţiştii l-au testat şi au constatat că avea o alcoolemie de 0,37 mg/l în aerul expirat. Acum, aşteaptă şi rezultatele care vor arăta dacă a consumat droguri înainte de atac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri