Sari la conținut

Autostrada Arad – Timișoara, inaugurată anul trecut, are probleme tehnice

Cei 32 de kilometri de autostradă dintre Arad şi Timişoara, inauguraţi anul trecut de Compania Naţională de Drumuri, n-au rezistat mult. După doar un an de la recepţie, au apărut gropi şi denivelări.

La kilometrul 506, pe sensul de mers dinspre Timişoara spre Arad, există câteva gropi care au mai fost plombate, numai că materialul bituminos cu care au fost umplute e foarte moale. Constructorii vor trebui să revină să remedieze problemele apărute.

„După iarna care a trecut au apărut probleme din punct de vedere a viabilităţii carosabilului. În prezent se lucrează la partea carosabilă pentru remedierea viabilităţii, atât din punct de vedere a planeităţii, cât şi din punct de vedere a aplicării unor plombe”, spune Tudor Teodor, şeful Biroului de Poliţie Autostrăzi Vest .

Cei mai afectaţi sunt şoferii, mai ales că pe autostradă trec pe minut, pe ambele sensuri, câte 40 de maşini.

Probleme au aparut şi la centura Aradului, parte a tronsonului Arad-Timişoara, care are 12 kilometri şi a fost finalizată oficial în 2012. A costat aproape 130 de milioane de euro şi mai este în garanţie câteva luni. Asta înseamnă că toate cheltuielile sunt suportate de constructori. Dupa expirarea garanţiei, toate reparaţiile vor fi plătite de statul român, prin Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi. În ultimă instanţă, chiar de contribuabili.

Deşi i-a fost solicitată părerea în această problemă, CNADNR nu a oferit până în acest moment nici un răspuns