Bancomat aruncat în aer la Braşov. Cu câți bani au plecat hoții

Data actualizării: Data publicării:
AFISARE COMISION BANCOMAT GETTY
Foto: Gulliver/GettyImages

Tentativă de spargere a unui bancomat, azi-noapte, la Brașov. Mai mulţi indivizi au aruncat în aer un ATM în cartierul Răcădău. 

ACTUALIZARE 16:00 Poliția a confirmat că vineri, la momentul închiderii filialei bancare, în bancomat se aflau 160. 000 de lei și aceasta este considerată valoarea prejudiciului. Autoritățile nu au comunicat însă ce explozibil a fost folosit pentru a da spargerea și nici de unde ar putea proveni acesta.

ACTUALIZARE ora 12:00.  Hoţii care au vrut să fure un bancomat de la o filială a unei bănci au pus o bombă pentru a disloca ATM-ul din perete. Bancomatul se afla la parterul unui bloc, dar nu într-un spațiu comercial clasic, ci amenajat într-un apartament.

explozie ATM Brasov 1 291218
Tentativă de spargere la un bancomat din Răcădău, Brașov. Bancomatul, situat la parterul unui bloc, a fost aruncat în aer. Foto: Digi24

Deocamdată, investigatorii nu spus dacă hoţii au şi reuşit să fugă cu banii sau nu, însă criminaliştii sunt în continuare la faţa locului şi adună informaţii pentru a da de urma hoţilor. Imagini de pe camera de supraveghere nu sunt, pentru că răufăcătorii au avut grijă să vopsească obiectivul camerelor înainte de a da lovitura. Anchetatorii au adus şi un câine de urmărire pentru a da de urma hoţilor. 

Bancomatul era aruncat în mijlocul drumului, aşadar a fost o explozie puternică și acest lucru este atestat și de stricăciunile provocate.

Un martor ocular a văzut imediat după explozie doi indivizi care fugeau și care la un moment dat s-au întâlnit pe bulevard cu un al treilea. 

Poliția a sosit cam la șapte minute de la explozie, au mai spus martorii.

Citiți și:  Bancomat aruncat în aer la Brașov. Ce spun martorii

Bancomatul aparține unei mari bănci și era situat într-o zonă intens circulată, cu ieșire la bulevardul principal. Atacul a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei 3:30.

Polițiștii fac cercetări la fața locului și vor să stabilească în primul rând cu ce fel de încărcător a fost aruncat în aer aparatul.

După cum se vede în imaginile de mai jos, bancomatul este situat la parterul unui bloc, cimentat în zidul imobilului. Încărcătura explozivă a fost folosită pentru dislocarea ATM-ului. De altfel, vecinii au auzit explozia. Ei spun că nu este prima dată când hoții încearcă să spargă acest bancomat.

explozie ATM Brasov 2 291218
Foto: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri