Cine este interlopul periculos adus, miercuri seară, în țară sub escortă

Data actualizării: Data publicării:
interlop 2

Un interlop periculos, care a adunat pedepse de 37 de ani de închisoare, a fost adus în țară sub pază extremă. Fugise înainte să fie arestat într-un dosar de trafic de droguri. Fost om de încredere al șefilor clanului Clămparu, bărbatul, Adrian Marius Crăciun, zis și „Stripăru”, a fost extrădat din Franța.

Flancat de polițiștii de la trupele speciale, interlopul Marius Crăciun a fost adus de la Lyon în România miercuri seara, în jurul orei 23:00.

Când a fugit din țară - pentru că urma să fie arestat într-un dosar de trafic de cocaină -  a plecat în Belgia. Acolo, polițiștii spun că a comis multe fărădelegi. Polițiștii francezi au fost cei care l-au prins în cele din urmă, la Lyon, și l-au arestat. Era sub incidența unui mandat internațional de arestare, emis în lipsă la 1 noiembrie, iar polițiștii români au cooperat cu omlogii lor francezi și au reușit să-l aducă în țară.

Dacă pedepsele pe care le-a primit ar fi fost adunate, ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor cel puțin 37 de ani.

El a fost condamnat ultima oară la opt ani de detenție, dar a fost eliberat condiționat. 

Marius Crăciun este cunoscut ca un temut interlop pentru că în perioada 2007 - 2009 împreună cu alte persoane din clanul din care făcea parte a terorizat Sibiul. Sunt fapte pe care le-a comis cu violență: răpiri de copii și cereri de recompense. Sunt sute de mii de euro pe care le cerea unor părinți disperați cărora le sechestra copiii.

Acum, temutul Marius Crăciun va ajunge în spatele gratiilor.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri