Două persoane au sărit gardul aeroportului din Sibiu și au încercat să fure o mașină. Prefectul cere măsuri de securitate

Data publicării:
aeroport sibiu

Prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a cerut, miercuri, măsuri sporite de securitate la Aeroportul Sibiu, după ce două persoane au sărit gardul şi au încercat să fure o maşină. Muntean a amintit de Summitul Consiliului European de la Sibiu din 2019, când zeci de delegaţii străine vor fi în oraş.

Adela Muntean a cerut, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, măsuri sporite de securitate la Aeroportul Sibiu. La şedinţă a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, iar prefectul i s-a adresat lui, având în vedere că Aeroportul este în subordinea CJ Sibiu.

Rugămintea mea este să transmiteţi mai departe şi Consiliului Judeţean să avem un pic grijă pe partea de securitate în ceea ce priveşte Aeroportul Sibiu.(…) Mă refer cu precădere la partea de logistică specifică siguranţei în contextul în care vine Summit-ul. Mă refer la incidentul cu cei care au sărit gardul şi au luat maşina. Vă rog frumos, în condiţiile în care vor fi delegaţii şi ştim bine ce va fi - nu este suficient ca structurile MAI-ului să fie mâini şi picioare, îşi vor face treaba, dar încercaţi să redirecţionati la nivel de management sau la nivel de alocare a sumelor de bani şi dotarea specifică a gardurilor, a camerelor de luat vederi ca să nu se mai întâmple”, a spus Adela Muntean.

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au precizat că incidentul a avut loc în luna martie, iar cele două persoane au fost sesizate de echipele Aeroportului.

Două persoane, un adult şi un minor, au escaladat gardul de protecţie al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, pătrunzând neautorizat în perimetrul aeroportului. Cele două persoane au încercat să sustragă un autovehicul, proprietatea aeroportului, însă au fost surprinşi de către personalul aeroportuar care a gestionat situaţia conform procedurilor. Precizăm faptul că persoanele nu au ajuns în proximitatea aeronavelor”, a declarat Alexandra Păcurar, purtător de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Cei doi au fost predaţi Poliţiei Transporturi pentru cercetări.

Incidentul a fost raportat şi Autorităţii Aeronautice Civile Române, autoritate care are în competenţă securitatea aviaţiei civile.

Municipiul Sibiu va găzdui în 2019 Consiliul European Informal – summit-ul şefilor de stat sau de guvern. Potrivit datelor oficiale, la Summit sunt aşteptaţi 27 de lideri europeni şi 36 de delegaţii oficiale. Se va vorbi în 24 de limbi, vor fi 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti.

În 13 septembrie 2017, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a anunţat că şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE se vor întâlni la Sibiu după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre.

Propunerea a fost făcută de către şeful CE în discursul său despre „starea Uniunii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri