Pisică descoperită într-un bagaj la controlul cu raze X din aeroport. Proprietarul a crezut că așa trebuie

Data publicării:
colaj cu pisică și pisica la aparat cu raze x
Pisică descoperită într-un bagaj la controlul cu raze X din aeroport FOTO: Getty Images/ Twitter - Lisa Farbstein

Un pasager de pe Aeroportul Internațional Norfolk din Virginia, SUA, și-a expus pisica la o scanare cu raze X, la controlul dinaintea îmbarcării, iar agenții de securitate au spus că aceasta este o greșeală gravă și au revenit cu un apel către pasageri de a-și verifica bine bagajele.

Pasagerul în cauză a pus pisica într-un rucsac special pentru animale de companie, dar a lăsat-o pe banda transportoare și a expus-o la radiații. Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al TSA (Administraţia pentru Securitatea Transporturilor), Lisa Farbstein, relatează Insider. Acesta era convins că așa trebuia să procedeze cu un animal de companie.

Pisica a fost radiografiată, iar aparatul a produs o imagine portocalie a felinei care stătea ghemuită în rucsac, pe imagine fiind vizile oasele și organele interne.

Farbstein reluat și un avertisment pentru persoanele care călătoresc cu animale de companie.

Vă rugăm să nu trimiteți animalele de companie spre unitatea de raze X. Este o greșeală mare” a scris ea pe Twitter.

TSA a precizat că există mai multe modalități prin care un animal de companie poate trece de controlul de securitate. Pentru animalele mici și inofensive metoda recomandată este să fie luate în brațe, iar proprietarii să treacă cu ele printr-un scaner obișnuit, regula fiind, bineînțeles, valabilă în SUA.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri