EXCLUSIV. Dacian Cioloș: România va fi bine reprezentată la Bruxelles de comisarul Corina Crețu

Data publicării:
dacian ciolos

Un portofoliu nu se dă unui stat membru, un porofoliu se dă unui comisar desemnat. Sigur că există o legătură între calitatea comisarului, competențele lui și portofoliul care i se acordă. Din acest punct de vedere, cred că România nu are motive de supărare, pentru că are un comisar european desemnat care are un portofoliu important”, a declarat Dacian Cioloș.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker „ a ales oameni de calitate, oameni competenți, pe care să îi îndrepte, mai ales, spre portofolii importante”, a mai spus acesta.

România va fi bine reprezentată cu doamna Corina Crețu” în echipa lui Jean-Claude Junker, la Politica Regională, a apreciat Dacian Cioloș.

Numirea Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională a venit după aproape două săptămâni de dispute pe scena politica internă.

Opoziţia a contestat nominalizarea Corinei Creţu fără audierere prealabilă în Parlamentul României şi l-au reclamat pe Victor Ponta chiar la preşedintele Comisiei Europene. În timp ce la Bucureşti politicienii se certau, de la Bruxelles a apărut informaţia că România nu mai primeşte Politica Regională, ci portofoliul intitulat Ajutor Umanitar.

Preşedintele Traian Băsescu declara că anunţul potrivit căruia România va lua portofoliul Ajutor Umanitar a fost o glumă.

România va avea un portofoliu cu care nu o să ne fie ruşine. Dar Victor Viorel s-a speriat de o glumă şi s-a temut că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios”, afirma preşedintele Traian Băsescu.

Câţi bani va primi Corina Creţu de la Comisia Europeană

În calitate de comisar european, Corina Creţu va primi un salariu lunar de peste 20.000 de euro, o indemnizaţie de reprezentare de peste 600 de euro pe lună şi peste 3.100 de euro pentru chirie.

Doar pentru instalarea în funcţie, titularul unui comisariat încasează peste 41.000 de euro. Alţi 20.000 de euro îi ia la încheierea mandatului.

În funcţie de durata acestuia, foştii comisari primesc între 8.200 şi 13.400 de euro lunar. La acestea se adaugă alocaţii familiale de peste 10.000 de euro pe lună. 

(VIDEO - Interviul integral cu comisarul european DACIAN CIOLOȘ)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri