Sari la conținut
News Alert

Înlocuitorul lui Piedone anunţă "angajamentele sale ferme"

 

Foto ps4.ro

În comunitatea noastră, cea a Sectorului 4, a avut loc o tragedie soldată cu decesul unor tineri nevinovați.

Tragedia nu s-a terminat, fiindcă, din nefericire, alți tineri au probleme de sănătate deosebit de grave! Cred că sunteți cu toții de acord că acest tragic eveniment a produs o largă emoție în rândul populației și a ridicat semne de întrebare, inclusiv asupra Administrației Locale Sector 4.

Nu vorbim aici de răspunderea penală a unor colegi ai noștri, ci de tot ceea ce înseamnă Primăria Sectorului 4. Consider că astăzi politica nu are ce căuta într-o instituție publică, ea trebuie lăsată la ușă, așa cum au cerut-o și o cer cetățenii Bucureștiului. Nu sunt un om al cuvintelor și nu e momentul pentru discursuri, de aceea voi fi scurt și la obiect, așa cum cetățenii o cer. Din respect pentru populația Bucureștiului, trebuie să vorbim mai puțin, ca o recunoaștere a faptului că trebuie să ne cerem scuze cu toții, nu numai cei vinovați penal, pentru tragedia întâmplată pe raza sectorului nostru!

La revolta justificată a oamenilor, consider că trebuie să răspundem cu fapte și nu cu explicații. De aceea, ca Primar Interimar al Sectorului 4, mă angajez ferm, ca împreună cu echipa Primăriei Sectorului 4 să facem imediat următoarele lucruri:

- asigurarea funcționării normale a activității Primăriei Sectorului 4 în relația cu cetățenii, cu respect și promptitudine în rezolvarea problemelor curente. Primăria trebuie să funcționeze normal!

- garantez promptitudinea în relația cu organele de anchetă penală, în legătură cu documentele solicitate în cursul investigației. Tot ceea ce ne solicită vom oferi cu celeritate. În cazul în care unii dintre colegii noștri vor fi solicitați în diverse stadii ale anchetei, voi lua măsuri imediat pentru a desemna înlocuitori, astfel încât activitatea să nu fie perturbată.

- în planul măsurilor administrative, am sesizat şi întrunit de urgenţă Comisia de disciplină a funcţionarilor publici, constituită atât în cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Sectorului 4, cât şi în cel al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4. Conform prevederilor Legii 188/1999, privind Statutul Funcţionarilor Publici, al organigramelor şi regulamentelor de organizare şi funcţionare ale celor 2 instituţii publice de interes local, în urma analizei pe care membrii comisiei o vor realiza, vor fi stabilite măsurile disciplinare ce se impun a fi adoptate faţă de funcţionarii publici care au săvârşit abateri disciplinare în exercitarea atribuţiilor ce le reveneau în cazul tragediei de la Clubul Colectiv. Totodată, am dispus ca măsurile disciplinare pe linie administrativă să fie adoptate şi comunicate în cel mai scurt timp cu putinţă.

Sunt pe deplin încredințat că toată lumea înțelege încărcătura momentului, după cum și eu îmi cunosc obligaţiile morale şi profesionale. Doamne ajută!”, este comunicatul transmis de Daniel Băluță, primar interimar al Sectorului 4.

Pe aceeași temă