Sari la conținut

"Metro Europe" în 15 stații de metrou, cu ocazia Zilei Europei

 

În staţiile de metrou, publicul larg va avea posibilitatea de a cunoaște mai bine alte țări și alte obiceiuri europene. FOTO: Metrorex.ro

Evenimentele sunt organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu Metrorex și 16 ambasade și institute culturale, reprezentând state membre ale Uniunii Europene.

"Cum ar fi să poți străbate mai multe țări, într-o singură zi, cu doar prețul unei cartele de metrou? Pe 8 mai, în intervalul orar 10,00 — 19,00, publicul larg va avea posibilitatea de a cunoaște mai bine alte țări și alte obiceiuri, în următoarele stații de metrou: Eroilor, Izvor, Piața Universității (pasaj), Piața Unirii (tronsoanele 1 și 2), Piața Romană, Piața Victoriei (tronsoanele 1 și 2), Grozăvești, Ștefan cel Mare, Crângași, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor și Pipera", se arată într-un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Stațiile de metrou incluse în program vor fi amenajate și semnalizate cu însemne ale statelor membre UE care au programate recitaluri muzicale, proiecții de videoclipuri, spectacole de dansuri tradiționale sau de muzică mixată de DJ, oferirea de materiale informative privind cultura și tradițiile proprii.

"Metro Europe" face parte din seria de acțiuni organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România cu ocazia Zilei Europei. Ele includ Festivalul Filmului European (7 — 31 mai), Piața Statelor Membre (9 mai), ONG Fest (8 — 10 mai) și multe altele, nu doar în București, ci și în țară.