Pădure de bujori, arie protejată și de interes național, distrusă de petrecăreți. „Iartă-mă. Luai şi eu unul. Și ce?”

Data publicării:
plenita

10.000 de oameni au venit special pentru Sărbătoarea Bujorului. Petrecerea câmpenească are loc în fiecare an în pădurea aflată la marginea comunei Pleniţa. Cu grătare încinse şi mormane de gunoi lăsate în urmă.

Pădurea cu bujori din Plenița este arie protejată, de interes național, încă din anul 2000. Cu toate acestea, aici în fiecare an are loc o petrecere câmpenească în urma căreia zeci de hectare cu bujori sunt vandalizate

„Sunt oameni care nu înțeleg că natura este un bun prieten al nostru, al tuturor, și rup aceste minunate flori, dar spre deoserbire de anii anteriori am încercat să limităm această categorie de oameni”, spune Mihai Calafeteanu, primarul comunei Pleniţa.

Autorităţile au montat săptămâna trecută în Padurea Bujorului plăcuţe prin care îi avertizează pe trecători să nu rupă florile.

„Trebuie respectate o serie de măsuri într-o astfel de arie protejată. Oamenii care merg acolo în loc să se bucure de frumusetea zonei, distrug vegetația, distrug bujorul”, spune Cătălin Florescu, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Craiova.

Amenzile pentru distrugerea florei din aria protejată sunt cuprinse între 6.000 şi 12.000 lei, însă niciodată nu a fost dată vreo astfel de amendă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri