Purtător de cuvinte grele. Șeful de comunicare de la Prefectura Maramureș, mesaj dur la adresa jurnaliștilor

Data publicării:
cosmin mesaros 1 captura digi24 09 10 2015

„Mercenarii..., slugile nevertebrate, mangalițele degrabă guițătoare și (desigur) obiective, micuții... de serviciu (...), limbricii veșnic-cârcotași, ciobanii mutați direct la garsonieră... microcefalii libidinoşi… Ah, şi către tine, micuţă rezervaţie de păduchi de mahala… Vă rog frumos, nu mai plescăţi când...!”...

Aşa se adresează criticilor săi purtătorul de cuvânt al prefecturii Maramureş, Cosmin Mesaroş. Oficialul a fost deranjat de jurnaliştii care au criticat reabilitarea pasului Gutâi, deschis în urmă cu o săptămână, după două luni de lucrări. Şoferii care trec zilnic pe acest drum sunt revoltaţi.

„Mai are şi de comentat? Dar a fost să vadă? De ce nu a venit cu paharul pe bord? Să vadă despre ce e vorba! Şi apoi să vorbească!

Noi suntem cu maşinile, noi plătim. Noi băgăm bani în maşini, nu el”, spun șoferii.

Şeful său, prefectul judeţului Maramureş, îşi apără angajatul și spune că nu a lansat jignirile de pe site-ul instituției.

Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş: N-a avut acceptul meu să facă niciun fel de comentariu, nu a făcut-o pe reţeaua instituţiei prefectului şi am să am o discuţie cu el.

Reporter: Va avea de suferit de pe urma acestei declaraţii făcute chiar şi pe o rețea de socializare?

Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş: Deci, am să fac o analiză să văd despre ce e vorba.

Specialiştii în comunicare au o altă viziune. Un purtător de cuvânt al unei instituţii guvernamentale nu poate face astfel de declaraţii fără a crea grave prejudicii de imagine.

Florin Ardelean, profesor universitar: Un purtător de cuvânt confundă umorile lui cu fişa postului, să spun aşa. Este incalificabil limbajul folosit .

Anul trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat un verdict în acest sens spunând fără echivoc faptul că Facebook-ul, reţelele de socializare în genere, ţin de spaţiul public.

Adrian Hatos, sociolog: Cred că omul respectiv a fost în ultima vreme, probabil şi datorită temei vizavi de care a reacţionat, sub o presiune imensă şi probabil că a răbufnit, nu a rezistat. Dar spune multe şi despre felul în care sunt selectaţi oamenii în funcţii publice, inclusiv purtătorii de cuvânt.

Cosmin Mesaroş, autorul postării, este fost jurnalist, iar de un an ocupă funcţia de purtător de cuvânt al Prefecturii Maramureş. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima poziţia. Nu este primul caz de acest fel din România. Anul trecut, purtătorul de cuvânt al prefecturii Mureş a postat pe Facebook mesajul cu care erau întâmpinaţi evreii în lagărele de concentrare şi s-a ales cu o amendă penală. La rândul său, Mirel Palada, purtător de cuvânt al Guvernului, a fost demis în 2013 după o postare injurioasă pe pagina sa de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri