Scandalul de la spitalul din Ploiești. Firmele apropiate șefului CJ Prahova au câștigat lucrări publice în județ 

Data publicării:
muzeu ceas

Valoarea acestui proiect depășește opt milioane de lei (aproape două milioane de euro). Cea mai mare parte din această sumă provine din fonduri europene, accesate prin programul operațional Regio.

Contractul a fost câștigat de un consorțiu format din trei firme. Printre acestea se numără și CONTI SA, aceeași firmă care a avut în trecut afaceri cu actualul deputat Vlad Cosma, fiul președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, și care a construit și clădirea administrativă a Spitalului Județean din Ploiești, dar a avut și alte contracte cu autoritățile locale din județul Prahova.

Aceste informații ies la lumină după scandalul de la Spitalul Judeţean Prahova, declanșat de confesiunile unui medic chirurg care se plângea de instrumentele vechi și puține și de condițiile precare din spital.

Au ieșit acum la iveală legăturile dintre conducerea Consiliului Judeţean Prahova şi firmele care au beneficiat de contracte cu unitatea sanitară. CONTI SA,firmă apropiată de fiul lui Mircea Cosma, preşedinte de cinci ani al Consiliului Judeţean Prahova, a construit noul sediu administrativ al Spitalului, o clădire care a răsărit în 2012.

Aceeaşi firmă apare şi în lunga lista de societăţi urmărite penal pentru evaziune fiscală, în dosarul în care fiica lui Mircea Cosma este, la rândul ei, anchetată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri