Şoseaua Kiseleff nu se mai închide în weekend. Evenimentele sportive au fost anulate

Data publicării:
via sport kiseleff

Funvertising, asociaţia care în ultimii ani a organizat în colaborare cu Primăria Generală a Capitalei evenimentele generic numite Via Sport, anunţă că începând de astăzi, toate activităţile sportive şi de relaxare de pe Şoseaua Kiseleff au fost anulate. Organizaţia scrie pe site-ul său că a primit, joi după-amiază, o comunicare oficială din partea municipalităţii.

„Ţinând seama că Administrația Străzilor înștiințează cu privire la faptul că pe un număr de bulevarde din București au fost demarate lucrări edilitare, vă rugăm ca începând cu data prezentei să procedați la eliberarea zonei de desfășurare a evenimentului, întrucât, în temeiul art.10 lit. b din Legea nr 60/1991 republicată, se interzice desfășurarea adunărilor publice atunci când, în perioada, locul și pe traseele unde acestea ar urma să se desfășoare, se execută lucrări edilitar-gospodărești”, scrie în comunicat, conform www.viasport.ro.

Organizatorii susţin că, săptămânile trecute, Primăria le-a oferit un alt spaţiu în care să-şi desfăşoare activitatea, şi anume Parcul Tineretului – Platoul din fața Liceului Șincai. Ei explică şi de ce au refuzat:

„1 Conceptul evenimentului, care reiese și din numele de Via Sport este crearea unui spațiu utilizat de obicei pentru traficul rutier într-un spațiu de relaxare, pe o perioadă (vineri seară – duminică la prânz) în care traficul este la cel mai redus nivel al săptămânii și al anului (vara, pe timpul concediilor). Nu ne-am propus niciodată să facem un eveniment într-un parc, ci să închidem un bulevard al unei capitale europene și să-l redăm publicului pentru a se juca pe el sau a se plimba pe el, așa cum se întâmplă și în alte capitale. Unul dintre sloganurile din anii trecuți a fost: Stop trafic! Start joc!.

2 Rațiuni financiare. Sumele strânse anul acesta de la partenerii privați (așa cum au fost în fiecare din cele 7 ediții) nu ar fi putut acoperi costurile relocării, cu tot ce însemna acest lucru”.

Evenimentele Via Sport s-au desfăşurat pe Şoseaua Kiseleff, începând din 2010, în fiecare weekend din lunile iulie şi august. Acest lucru a presupus închiderea circulaţiei rutiere de vineri seară, de la ora 22:00, până duminică la ora 14:00.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a pronunţat, luna trecută, împotriva evenimentelor – culturale sau sportive – pentru care sunt închise străzi din oraş. Şi a recomandat mutarea acestora la Romexpo sau pe Arena Naţională.

Citiţi şi:

Primarul Capitalei revine: Nu cedez! Voi face ordine

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...