Studiu: Peste 40% dintre internauţii români de la oraş îşi plătesc facturile de utilităţi pe Internet

Data publicării:
2302 20online-51133

Aproape jumătate dintre românii de peste 15 ani din mediul urban folosesc internetul, în creştere cu aproape 10% faţă de 2010, indică un studiu recent al institutului de cercetare online Daedalus. A crescut de asemenea numărul celor care preferă să economisească timp şi care aleg online-ul pentru a rezolva plata facturilor sau pentru a cumpăra diferite produse.

Potrivit studiului, 43% dintre repondenţi îşi plătesc facturile la utilităţi pe internet, 38% cumpără îmbrăcăminte şi încălţăminte, iar 37% achiziţionează echipamente electronice din magazinele online. Nici cosmeticele sau parfumurile nu sunt neglijate: 34% dintre cei chestionaţi au achiziţionat astfel de produse prin internet.

Păgubiţi de site-uri de reduceri

Anul trecut a crescut însă şi numărul celor păgubiţi de site-urile de reduceri, motiv pentru care numărul comenzilor online a scăzut cu aproximativ 2 puncte procentuale. În prezent, doar 33% dintre români îşi cumpără servicii şi produse de pe site-urile de cumpărături colective.

În 2012 a scăzut şi numărul de bilete de avion cumpărate prin internet.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 600 de persoane din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, care au acces la Internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri