Subvenţii de 46.000 de euro pentru Ioana Băsescu dacă va cultiva terenul

Data publicării:
basescu cu ioana - FB basescu

Ioana Băsescu poate primi aceeaşi subvenţie ca orice fermier.

Dacă vorbim de cultura mare va primi anul acesta 139 de euro, contribuţia europeană, la care se adaugă 21 de euro contribuţia de la bugetul de stat. Deci 160 de euro pe hectar înmulţit cu 290 de hectare”, a explicat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Total, 46.000 de euro. Plus profitul din vânzarea recoltei. Dacă ar fi cultivat porumb anul acesta, fiica preşedintelui ar fi câştigat aproape 150.000 de euro. Bani cu care Ioana Băsescu poate plăti 12 rate şi încă îi mai rămân fonduri ca să mai cumpere teren agricol. Calculul a fost făcut însă fără a pune la socoteală sumele necesare pentru plata motorinei şi a salariaţilor.

Dacă însă fiica preşedintelui ar da terenul în arendă, ar primi doar o treime din valoarea recoltei. Tot cel care munceşte terenul va încasa şi subvenţiile. În această variantă, Ioana Băsescu ar trebui să mai găsească 23.000 de euro pentru a plăti ratele împrumutului timp de un an.

Cel care a îndrumat-o spre afacerile din agricultură a fost preşedintele Traian Băsescu. Spune că visul lui este să devină fermier, dar pentru că nu putea lua un milion de euro credit din cauza salariului mic, şi-a rugat fiica să cumpere terenul.

„Eu am convins-o să cumpere terenul pentru că eu mi-am dorit acest lucru. Eu nu mai puteam să fac creditul la cei 62 de ani ai mei, nici o bancă nu mi l-ar fi dat”, a afirmat Traian Băsescu, preşedintele României.

În acest moment, nu există nicio îndoială. Cele 290 de hectare de teren agricol au fost cumpărate legal, anunţă Uniunea Naţională a Notarilor, care a făcut cercetări.

S-a verificat dacă cele două acte, contractul de vânzare-cumpărare şi contractul de ipotecă, au îndeplinit condiţiile legale. S-a verificat dacă preţul se încadrează în grilă”, a spus Miruna Popescu, purtatorul de cuvânt al Uniunii Notarilor.

Fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu a cumpărat un teren agricol în judeţul Călăraşi cu ajutorul unui credit ipotecar pe 30 de ani, de peste un milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri