Sari la conținut

Trei polițiști la 10 scutere. Poliția Locală din Brașov nu are bani să trimită agenții la școala moto

Ion Pâtea este şeful Biroului de Monitorizare a Dispeceratului Poliţiei Locale. La începutul anului putea să urce pe motoscuter şi să ajungă mai uşor la misiunile din oraş. Acum, pentru că este are nevoie permis pentru a-l conduce, agentul aşteaptă să fie instruit, la fel ca şi ceilalţi 24 de colegi ai săi.

"Deocamdată nu putem folosi motoscuterul pentru că recent s-a modificat legilaţia rutieră. Pentru a conduce acest motoscuter este necesar să avem categoria AM. Asta înseamnă că, noi, şefii de birou şi toţi agenţii de la biroul rutier, urmăm să facem un curs de pregătire, de iniţiere", a spus Ion Pâtea.

Doar trei agenţi de la Poliţia Locală din Braşov folosesc motoscuterele ca să poată să ajungă la intervenţii. Astfel, 7 din 10 scutere stau ca la expoziţie în faţa instituţiei. Dan Şerban este unul dintre agenţii care deţine toate categoriile la permisul de conducere. "Momentele la care intervenim se referă la evenimente de circulaţie rutieră, respectiv circulaţia statică, opriri neregulametare, accesul interzis, depăşire tonaj şi toate problemele care se întâmplă pe raza municipiului Braşov", spune agentul.

Motoscuterele Poliţiei Locale au fost cumpărate în 2005, cu 7.000 de lei bucata. Pentru a-i trimite pe agenţi la instuire Poliţia Locală are nevoie de 3.000 de lei.