Un adolescent din Buzău a fost prins de polițiști cu 75 de kilograme de artificii și petarde

Data publicării:
barbat tine in maini petarde si o bricheta
Credit foto: Guliver/ Getty Images

Poliţiştii fac cercetări într-un dosar penal după ce au prins un băiat de 15 ani care încerca să vândă o cantitate de 75 kilograme de articole pirotehnice.

În data de 20 decembrie poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi Şi Substanţe Periculoase (AESP), în baza planului de acţiune "PIROTEHNIC 2023", au desfăşurat activităţi pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

"În cadrul acţiunilor poliţiştii au depistat în flagrant delict, în municipiul Râmnicu Sărat, un minor în vârstă de 15 ani, din Podgoria, în timp ce comercializa articole pirotehnice. Asupra tânărului au fost descoperite 75 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1,P1, F2 şi F3, articole nedestinate deţinerii sau utilizării de către persoane neautorizate. Poliţiştii au ridicat în vederea indisponibilizării articolele pirotehnice în valoare de aproximativ 12.000 de lei", a transmis IPJ Buzău, potrivit Agerpres.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările.

"În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar cercetările sunt continuate", informează IPJ Buzău.

Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pogoanele au mai depistat în comuna Largu, un tânăr în vârstă 19 ani asupra cărui au fost găsite 46 de articole pirotehnice din categoriile F1, FS6 şi F4. Tânărul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice au fost confiscate.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri