Corupţie, mită, şantaj, trafic de influenţă. Cine sunt miniştrii şi parlamentarii români condamnaţi definitiv în ultimii ani

Data publicării:
remes

Cazul lui Adrian Năstase reprezintă doar vârful aisbergului politicienilor care au îngroşat de-a lungul anilor rândurile puşcăriaşilor. Condamnaţi definitiv pentru corupţie, mită, şantaj sau trafic de influenţă, foşti miniştri şi parlamentari au primit ani grei de închisoare cu executare.

Decebal Traian Remeş. Foto: Mediafax

Foştii miniştri ai Agriculturii şi Finanţelor, Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş, s-au întâlnit după gratii după ce ambii au fost condamnaţi pentru corupţie în aşa-numitul dosar Caltaboşul. În schimbul unei mite derizorii, adică palincă şi cârnaţi, dar şi a unor sume de bani, Decebal Traian Remeş s-a angajat să ajute o firmă să câştige mai multe licitaţii publice.

Asocierea cu George Becali nu i-a fost benefică fostului ministru al Apărării Victor Babiuc. El a fost condamnat la doi ani închisoare în dosarul schimbului de terenuri dintre finanţatorul echipei Steaua şi MApN. Şi George Becali, fost deputat liberal, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi fals în Dosarul Valiza.

În 2011, a fost înregistrată o premieră în politica românească. Fostul deputat liberal Virgil Pop a fost primul parlamentar în funcţie care a primit o pedeapsă cu executare. El a fost condamnat la cinci ani pentru trafic de influenţă.

După el au urmat şi alţi parlamentari: fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat la şapte ani pentru corupţie.

Un alt social-democrat, deputatul Nicolae Vasilescu, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi a fost prins la aeroport, când încerca să fugă din ţară.

Fostul deputat PDL Dan Păsat a fost şi el condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri