Creșterea și descreșterea averii Elenei Udrea

Data publicării:
Elena Udrea la DNA-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-2

Când a depus prima declaraţie de avere, în 2009, Elena Udrea avea, împreună cu Dorin Cocoş, cinci terenuri intravilane. Pe numele ei erau trecute un apartament şi o casă, un Mercedes din 1998 şi bijuterii evaluate la 50.000 de euro. Ca venituri, a declarat că a obţinut, împreună cu soţul său, puţin peste 2.100.000 de lei, din activitatea didactică, din avocatură şi din dividende. Mai avea de achitat un credit de 3.297.000 de euro către BRD, bani pe care îi folosise pentru a cumpăra două terenuri.

Un an mai târziu, Elena Udrea trece în declaraţia de avere acest imobil, care ar fi fost ridicat cu aproximativ 600 de mii de euro, banii lichizi pe care familia Udrea-Cocoș i-ar fi câştigat cu un an înainte, conform aceluiaşi document. Pentru fiecare dintre apartamentele vândute familia Udrea-Cocoș a încasat între 150 şi 340.000 de euro.

În 2010, banii obţinuţi din dividende se dublează, conform declaraţiei de avere. În plus, familia Udrea-Cocoş scapă şi de datoria către bancă. Alexandru Faur preia creditul de peste 3.000.000 de euro, împreună cu cele două terenuri care au fost cumpărate cu aceşti bani. În acest moment, bărbatul, despre care surse judiciare spun că ar fi apropiat al lui Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, este executat silit de bancă pentru recuperarea datoriei.

În 2012, Elena Udrea trecea în declaraţia de avere 7 terenuri, 4 case şi apartamente, un Fiat şi un Mercedes. Alături de soţul său avea în conturi 511.000 de euro şi 1,4 milioane de lei. La divorţ, din cele 7 ternuri comune, Elena Udrea primeşte cinci în proprietate exclusivă, după cum apare în declaraţia sa de avere din anul următor. Un alt teren îl împarte cu Dorin Cocoş şi din ultimul obţine un sfert. Primeşte toate bijuteriile familiei şi cele două maşini. Din cele cinci locuinţe primeşte în proprietate exclusivă 2 case şi un apartament, plus un sfert dintr-un imobil de 635 de metri pătraţi. Tot la ea rămân şi banii din conturi.

În 2013, Elena Udrea renunţă la bunurile proprietate comună şi primeşte 460.000 de euro de la fostul soţ. De asemenea, vinde mare parte din proprietăţi ca să cumpere 42 de hectare de terenuri agricole în judeţul Călăraşi.

Aceeaşi declaraţie de avere arată că Elena Udrea a vândut în 2013 un autoturism pe care nu l-a deţinut niciodată. Este vorba despre un Porsche Cayenne pe care ar fi obţinut 5 mii de euro. Procurorii anticorupţie spun că Elena Udrea a omis de-a lungul timpului să treacă în declaraţii sume importante pe care soţul său i le-a transferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri