Sari la conținut

Decizie de excludere din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare.

În baza articolului 100 lit e) din legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancţiunea constând în excluderea din magistratură, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art 99 lit o) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, anunţă CSM, potrivit News.ro.

Prevederea invocată se referă la „nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Este pentru a doua oară când Camelia Bogdan este exlusă din magistratură.

În februarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan pentru încălcarea articolul 99 litera b) din Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv pentru „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Camelia Bogdan a contestat decizia, revenind în magistratură, fiind atunci mutată disciplinar şase luni la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de 5 judecători al CSM.