Sari la conținut
News Alert

DNA, sechestru pe câteva dintre bunurile de lux ale lui Mircea Geoană

Actualizare 11.30. Sechestru pus de procurorii DNA pe câteva dintre bunurile de lux ale lui Mircea Geoană. Este vorba despre trei ceasuri pe care senatorul le-a primit cadou de la Marian Vanghelie. Anchetatorii consideră că acestea ar fi fost cumpărate cu bani proveniţi din infracţiuni. De altfel, Mircea Geoană s-a aflat astăzi din nou în faţa procurorilor anticorupţie, pentru a doua oară în calitate de martor în dosarul edilului suspendat al sectorului 5.

Am venit să lămuresc nişte chestiuni procedurale, pe care le-am şi lămurit”, a spus Mircea Geoană la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a stat aproximativ 20 de minute.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Mircea Geoană ar fi fost chemat la DNA pentru că procurorii îl suspectează că ar fi primit de la Marian Vanghelie trei ceasuri, din mita care ar fi fost primită de primarul suspendat al Sectorului 5. Potrivit sursei citate, Geoană ar fi recunoscut că a primit de la Vanghelie cele trei ceasuri, însă a spus că nu ştia că sunt din presupusa mita primită de edil.

Mircea Geoană a fost audiat şi în 13 mai la DNA, el spunând atunci că a fost chemat de procurori să dea o declaraţie într-un dosar aflat în lucru, dar că nu poate să spună mai mult, pentru că este o cauză aflată în faza de urmărire penală.

Mircea Geoană a fost audiat la DNA

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a dispus, în 28 martie, suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de primar al Sectorului 5, pe care o deține de 15 ani, după ce în 27 martie s-a decis definitiv arestarea preventivă a edilului.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 - martie 2015, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie ar fi perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Marin Dumitru, pe de altă parte.

Citiți și: Motivare: Marian Vanghelie primea mita în pungi de plastic, în Piața 13 Septembrie