Kovesi îl contrazice pe Iordache: Legea magistraților nu este necesară

Data publicării:
ciocanel

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu este de acord cu o eventuală lege a răspunderii magistraților, ea precizând, luni, că există deja în legislație prevederi în acest sens, care se aplică.

„În prezent este prevăzută în legislație o răspundere a magistraților, ea se aplică, este în acord cu legislația europeană, din punctul meu de vedere nu trebuie modificat, sunt suficiente garanții că atunci când un magistrat nu-și îndeplinește cu bună-credință atribuțiile de serviciu, el poate fi sancționat disciplinar, penal sau chiar și prin răspunderea directă cu patrimoniul personal, deci din perspectiva mea această lege nu trebui modificată”, a spus Laura Codruța Kovesi. „Dacă apare un proiect de lege, rămâne să vedem”, a adăugat procurorul-șef al DNA.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat vineri, la CSM, că este necesară o lege a răspunderii magistraţilor, iar aceasta ar putea intra în dezbatere la Parlament cel târziu în februarie, după ce va avea discuţii cu reprezentanţii sistemului judiciar.

Și membrii Consiliului Superior al Magistraturii și-au declarat scepticismul față de necesitatea adoptării unei astfel de măsuri.

Citiți și:  Dragnea sugerează schimbări în legislația referitoare la sistemul justiției

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri