Nume conspirativ "Cristina". Cine este unul din procurorii care vor un post în Secția specială înființată de Toader

Data actualizării: Data publicării:
procuror iuliana olteanu portret
Iuliana Olteanu. Foto: ziaruldetulcea.ro

Pentru un post în secția specială pentru investigarea magistraților și-a depus candidatura nu doar procurarea propusă de Tudorel Toader la șefia DNA, ci și o procuroare care a avut nume conspirativ și pe care controversele nu au ocolit-o nici în viața de cuplu, nici în cea profesională.

iuliana olteanu ziaruldetulcea ro
Iuliana Olteanu. Foto: ziaruldetulcea.ro

Iuliana Magdalena Olteanu se numără printre procurorii înscriși pentru ocuparea unui post în cadrul secției speciale de investigare a magistraților, înființată prin modificările aduse recent legilor justiției.

Fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, Iuliana Olteanu a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ "Cristina". Există și o adeverință în acest sens eliberată de CNSAS, potrivit căreia Olteanu a colaborat cu organele represive ale regimului comunist, dar nu a făcut poliție politică. Iuliana Olteanu a fost recrutată la vârsta de 16 ani, când era elevă la Tulcea, pentru a da note despre colegii săi de la acea vreme.

De la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a plecat pe fondul unui scandal în care a fost implicat și fostul soț, avocat în Tulcea. Potrivit surselor Digi24.ro, între soții Olteanu ar fi existat neînțelegeri care, în două rânduri, s-au soldat cu altercații și chemarea poliției. Tot potrivit unor surse, controversele ar viza și existența, în Tulcea, și a unei rețele de trafic de influență și luare de mită pe filiera soților Olteanu.

De-a lungul timpului, mai spun surse Digi24.ro, procurarea Iuliana Olteanu a beneficiat constant, în planul carierei, de sprijinul magistratului Cristian Deliorga, fost membru CSM, în prezent judecător la Curtea de Apel Constanța. De altfel, surse avizate susțin că este o apropiată a grupării de interese Deliorga-Adina Florea (propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, Florea venind tot de la Constanța - n.r.). Totodată, în sistem e binecunoscută prietenia dintre judecătorul Cristian Deliorga și judecătoarea Lia Savonea, considerată a avea legături cu zona PSD. De altfel, presa a scris despre soțul acesteia, avocatul Mihai Savonea, că a recunoscut că i-a acordat consultanță fostului senator PSD Cătălin Voicu, condamnat la închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri