Protestatarul cu fișa medicală divulgată de Vâlcov vrea despăgubiri de un milion de euro

Data actualizării: Data publicării:
protestatarul lui valcov

Darius Vâlcov, consilierul premierului, a fost reclamat procurorilor şi este ameninţat cu daune uriaşe: un milion de euro. Sandu Matei, protestatarul anti-PSD căruia Darius Vâlcov i-a dezvăluit pe Facebook datele personale şi o afecţiune psihică, a făcut plângere oficială. El vrea să depună reclamaţii şi la Ministerul Muncii, Avocatul Poporului, Autoritatea pentru Protecţia datelor cu caracter personal şi Consiliul Naţional pentru combaterea Discriminării. Iar dacă obţine despăgubirea cerută, bărbatul are planuri caritabile. 

Citiţi şi: Dăncilă şi Regele. Muşamalizarea afacerii Vâlcov

Sandu Matei, protestatarul a cărui fişă medicală a fost postată pe Facebook de consilierul prim-ministrului, a depus, marţi, plângere penală împotriva lui Darius Vâlcov, pe care-l acuză de comiterea mai multor infracţiuni şi căruia îi cere daune de un milion de euro. 

El îl acuză pe Darius Vâlcov de complicitate la divulgarea secretului profesional, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la divulgarea fără drept a unor informaţii secret de serviciu. În plus, în plângere, Sandu Matei acuză că nu i-a fost respectat dreptul la viaţă intimă şi privată.

Sandu Matei a precizat că s-a constituit parte civilă în dosar şi a cerut daune de un milion de euro, bani cu care ar vrea să facă un azil de bătrâni. „Nu neapărat suma mă interesează, ci justiția să își facă treaba, este un act josnic, grav, care încalcă drepturile și libertățile cetățenilor”, spune protestatarul.

„Ce a făcut domnul Darius Vâlcov este o greşeală”, a spus Sandu Matei.

Întrebat care consideră că a fost scopul demersului făcut de consilierul premierului, Matei a spus: „Este clar că actul meu medical de la Spitalul de Urgență, de după gazare, în care spune clar «otrăvire», deranjează. Postările şi acţiunile mele civice deranjează. El, prin mine, atacă mişcarea #Rezist. El a specificat acolo – sandilăul, nebun, liderul #rezist. El nu mă atacă pe mine personal, Sandu Matei, ci mişcarea Rezist”.

El a explicat că actul publicat de Darius Vâlcov provenea de la o comisie de expertiză și făcea parte dintr-o decizie de pensie

Întrebat dacă mai este bolnav și dacă mai încasează pensie de boală, Sandu Matei a răspuns: „Credeți că un om bolnav psihic, după ce un an de zile este tocat de Antena 3 și de alte televiziuni și de media, mai putea fi calm? Acum, serios! În acea perioadă eu eram coleg de partid cu Darius Vâlcov, mai mergeam și la școlile de vară”.

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

"#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri