T. Toader: Am primit raportul privind decesul fostului judecător Stan Mustaţă. Îl vom valorifica în condiţiile legii

Data publicării:
stan mustata captura

Ministrul Justiţiei anunţă că a primit raportul întocmit după controlul declanşat la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) în urma decesului în detenţie al fostului judecător Stan Mustaţă, Tudorel Toader precizând că acest raport "va fi valorificat în condiţiile legii".

 

Tudorel Toader a afirmat, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la România TV, că vinerea trecută a primit raportul încheiat în urma controalelor desfăşurate la ANP după moartea fostului judecător Stan Mustaţă.

"Are multe pagini (raportul - n. r.). Dacă aş sta să vi-l spun acuma, aţi închide emisiunea. Îl vom valorifica în condiţiile legii", a spus Tudorel Toader.

El a menţionat că şi-a "făcut o impresie" despre ce s-a întâmplat în acel caz, dar a refuzat să dea alte detalii.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, în 9 august, începerea unei anchete interne la Penitenciarul Jilava, după moartea fostului judecător Stan Mustaţă, aflat în detenţie pentru luare de mită.

Fostul judecător la Curtea de Apel Bucureşti Stan Mustaţă, aflat în detenţie pentru luare de mită, a murit în urma unui infarct miocardic. Anunţul a fostă făcut de avocata sa, Lorette Luca, care a spus că fostului judecător i s-a făcut şi mai rău, el având blocaj renal, şi a fost "plimbat prin trei spitale". La ultimul dintre acestea, s-a decis să i se facă dializă, însă inima sa a cedat, iar Stan Mustaţă a făcut infarct şi a decedat.

Stan Mustaţă a fost condamnat, în 11 mai 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Complicea sa, fosta grefieră Mariana Curea, a primit o pedeapsă de patru ani şi trei luni deînchisoare cu executare.

După moartea fostului magistrat, şi Avocatul Poporului a declanşat o anchetă la penitenciarele prin care Stan Mustaţă a trecut în perioada detenţiei, constatând mai multe nereguli şi făcând mai multe recomandări Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri