Un bărbat din Bistrița-Năsăud este cercetat penal pentru că a luat 4.600 de lei uitați de un alt client în bancomat

Data publicării:
mana de barbat scoate bani din bancomat
Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat de 33 de ani din Bistrița-Năsăud s-a ales cu dosar penal, după ce a luat 4.600 de lei uitați de un alt client în bancomat. Când și-a dat seama că a plecat fără bani, păgubitul s-a întors la ATM și dat alerta, scrie News.ro. Individul a fost prins în scurt timp, iar suma a fost recuperată integral.

Incidentul a avut loc pe 22 noiembrie 2023, la un ATM din orașul Beclean. Un om de afaceri din Negrești-Oaș a scos din bancomat 4.600 de lei, dar a plecat fără ei. Când și-a dat seama că a uitat banii, omul de afaceri s-a întors la ATM și a dat alerta.

"Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, la data de 22 noiembrie 2023, un bărbat de 46 de ani din Negreşti-Oaş ar fi efectuat o operaţiune de retragere a sumei de 4.600 lei din contul societăţii pe care o administrează şi ar fi omis să ridice banii. Tranzacţia a fost efectuată la un ATM din oraşul Beclean, iar bărbatul de 46 de ani s-ar fi întors la bancomat în scurt timp, însă nu a mai găsit suma de bani retrasă. În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul de 33 de ani şi-ar fi însuşit banii", au transmis reprezentanții IPJ Bistriţa-Năsăud.

În baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, polițiștii au descoperit și cine luase banii: un bărbat de 33 de ani din Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud.

În scurt timp, întreaga sumă a fost recuperată și restituită păgubitului. Pentru gestul său, suspectul este cercetat penal pentru "însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor".

Conform legii, scrie sursa citată, această infracţiune se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă în termen de 10 zile un bun găsit nu este predat autorităţilor sau celui care l-a pierdut.

Recent, în judeţul Alba, poliţiştii au identificat, la şase luni de la comiterea faptei, un bărbat care a scos 2.500 de lei de la un ATM din Alba Iulia, din contul unei persoane care folosise bancomatul înaintea sa şi nu închisese sesiunea contactless. Și în acel caz, individul a restituit suma și este acum cercetat penal.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri