Poliția Harghita a deschis dosar penal în cazul Ditrău pentru incitare la ură sau discriminare

Data publicării:
brutari din Sri Lanka la brutăria din Ditrău
Foto: Agerpres

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare, informează Agerpres.

Polițiștii au deschid dosarul penal, in rem, după ce miercuri aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka. Temerea localnicilor din Ditrău a fost că brutarii singalezi vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii.

„Încă din zilele trecute, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost înregistrat un dosar de cercetare penală faţă de infracţiunea de incitare la ură sau discriminare, în ideea în care trebuie să lămurim mai întâi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să identificăm eventualele persoane care se fac vinovate de săvârşirea acestei fapte”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, inspectorul Gheorghe Filip.

„Nu vrem să mâncăm pâine frământată de mâinile lor”. „Nu vrem aici țigani și negri, să fie clar”. „Comunitatea noastră nu acceptă să vină oameni din afară, mai ales cu piele de culoare”, au fost câteva dintre mesajele localnicilor din Ditrău legate subiectul celor doi bărbați din Sri Lanka angajați la brutăria locală.

Reprezentantul IPJ Harghita a spus că, în acest moment, polițiștii încearcă să clarifice toate cauzele și detaliile legate de acest caz.

„Deocamdată infracţiunea este cercetată in rem, aşa a fost înregistrată, urmând ca aceasta să aibă, e posibil, (...) un suspect, doi, zece sau chiar mai mulţi sau poate niciunul. Important este să clarificăm toate cauzele, toate împrejurările, toate detaliile şi toate aspectele legate de acest caz", a spus inspectorul Gheorghe Filip.

Conform Codului penal, pedeapsa pentru această infracţiune este de la şase luni la trei ani de închisoare sau amendă, în funcţie de hotărârea instanţei.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri