Tăriceanu spune că ar accepta să fie din nou premier: Până mă retrag din politică, nu spun nu

Data actualizării: Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului
Foto: InquamPhotos/George Călin

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că experiența lui ar putea fi utilă în funcția de premier, după alegerile prezidențiale. „Să știți că până mă retrag din politică, nu spun că nu mă intersează”, a mai spus liderul ALDE.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă, întrebat despre un posibil post de premier, în cazul în care Mircea Diaconu va câștiga alegerile, că nu poate spune că nu îl interesează. Acesta a precizat că viitorul președinte va trebui să țină cont la desemnarea premierului de majoritatea parlamentară, care se va constitui după alegerile din 2020.

„Să știți că până mă retrag din politică, nu stau să vă spun nu mă intersează. Cred că am o experiență care ar fi utilă, dar sigur că acest lucru trebuie să fie împărtășit și de alegători. Să sperăm că după alegerile din 2020, împreună cu ALDE vom ajunge să avem un vot majoritar, care să ne dea această posibilitate, dar nu legătura cu Mircea Diaconu. Eu vreau să avem votul cetățenilor”, a spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Tăriceanu îl vede pe Mircea Diaconu în turul doi, după demiterea Vioricăi Dăncilă

Liderul ALDE este convins că Mircea Diaconu, candidatul susținut de partid, va ajunge în turul doi al alegerilor, după ce Viorica Dăncilă a pierdut funcția de premier.

„Odată cu adoptarea moțiunii cred că se redistribuie cărțile pe tabloul competitorilor în cursă. Dăncilă pierde singurul ei atu și anume funcția de prim-ministru. Odată pierdută această funcție, atractivitatea pentru vot a ei scade considerabil și de aceea crește șansa lui Mircea Diaconu și îl văd intrând în turul doi al alegerilor prezidențiale”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri