Alfred Simonis: Nu ar fi o tragedie ca microîntreprinderile să plătească impozite mai mari

Data actualizării: Data publicării:
alfred simonis vorbeste
Alfred Simonis Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Alfred Simonis a spus miercuri seara, la Digi24, că nu ar fi o tragedie ca microintreprinderile să plătească impozite mai mari. Președintele interimar al Camerei Deputaților a precizat și că prevederea care limita sponsorizorile ONG-urilor a fost eliminată din proiectul măsurilor fiscale, precum și că „este convins că TVA-ul nu va crește din septembrie.

„Dacă doriți să vorbim de microintreprinderi, de exemplu, unde ai impozit de 1% până la 500.000 de euro, adică dacă ai o cifră de afaceri de 500.000 de euro plătești 5.000 de euro la stat, punct. Și îți mai și recuperezi și TVA-ul dacă ești în domeniul imobiliar”, a spus Alfred Simonis, miercuri seara, la Digi24.

„Personal, și este punctul meu de vedere, cred că o creștere la 2%, sau la 3%, adică la o cifră de afaceri de 500.000 de euro, nu-i o tragedie să dai 15.000 de euro. Asta e părerea mea. Familia mea are microintreprinderi, nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult. E un paradis astăzi, iertați-mă”, a adăugat președintele interimar al Camerei Deputaților.

În ceea ce privește limitarea sponsorizării ONG-urilor, Simonis a spus că această prevedere a fost eliminată de către premier, „în urma discuțiilor cu piața”.

De asemenea, președintele interimar al Camerei Deputaților a spus că „este convins că nu va crește TVA-ul din septembrie”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri