Niculae Bădălău atacă din nou Diaspora: Au venit în țară și a trebuit să-i tratăm pe banii noștri

Data actualizării: Data publicării:
Senatorul PSD Niculae Bădălău.
Senatorul PSD Niculae Bădălău. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Senatorul PSD Niculae Bădălău spune că mulți dintre românii care s-au întors în țară de la izbucnirea pandemiei de coronavirus nu au avut contracte de muncă și asigurări de sănătate, așa că au fost tratați pe banii românilor. Bădălău este cunoscut pentru mai multe afirmații negative față de românii din diaspora.

Să nu fiu rău, eu vreau să spun că nu sunt mai rău decât cei care au vânturat plăcuța suedeză vis-a-vis de PSD (număr de înmatriculare al unui român din Suedia, cu un cuvânt obscen la adresa PSD, n.r.). Și aia a părut la toată lumea drept o campanie originală și foarte bună. Haideți să fim serioși cu poveștile astea, unii din presă voiau să lipească o etichetă, că am fost la o petrecere la care un domn s-a gândit să cânte minunea aia, două fraze, e povestea lui, nu a mea”, a spus Bădălău la Digi24.

Este vorba despre o  filmare în care senatorul PSD dansa la un eveniment pe o manea în care solistul cânta „Să vină Diaspora, că noi ne p***m pe ea”.

Bădălău a fost întrebat și în legătură cu o altă declarație controversată făcută la o conferință de presă în toamna anului trecut, când a spus că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”. Senatorul și-a cerut apoi scuze pentru această declarație.

Eu am spus foarte clar, sunt 700.000 de oameni cu contracte de muncă. Și acest lucru s-a văzut acum prin exodul mare, neavând contracte de muncă nu aveau nici asigurări restul, despre asta am povestit.

Regret aceste declarații, cu toate că sunt corecte, că sunt doar 700.000 de români care au contracte de muncă și asigurări medicale în străinătate, restul muncesc la negru și au venit în țară și a trebuit să-i tratăm pe banii noștri”, a spus Bădălău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri