CULTURA POLITICĂ. P. Haşotti: PNL este împotriva uninominalului pur, este absolut dăunător

Data publicării:
hasotti crop

Senatorul liberal Puiu Haşotti şi deputatul PDL Theodor Paleologu au vorbit în emisiune despre migraţia politică şi despre votul uninominal.

„Ceea ce se uită e că atunci când s-a încercat promovarea în Parlament a aşa-zisului uninominal pur, PDL a atacat la Curtea Constituţională această lege. PNL este împotriva acestui sistem absolut dăunător”, a spus Haşotti.

Potrivit acestuia, votul uninominal este „una dintre marile greşeli politice ale clasei politice din ultimii ani”.

La rândul său, Theodor Paleologu a susţinut că ar fi în interesul comun al PNL şi PDL să militeze pentru reintroducerea sistemului mixt de vot.

BPN al PSD a decis, luni, cu unanimitate de voturi, să susţină reintroducerea Legii Ponta-Antonescu privind uninominalul pur în discuţiile cu partenerii din USL pe tema Legii electorale, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Cătălin Ivan.

Legea a fost depusă la Parlament anul trecut, dara fost declarată neconstituțională. CCR a motivat atunci că legea electorală nu se poate schimba cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri.

Cătălin Ivan a spus că acest lucru care nu mai este valabil în prezent, dar a recunoscut că subiectul elaborării noii legislaţii electorale este unul „sensibil”, iar în BPN au existat dezbateri îndelungate, dar şi argumente pro şi contra.

Victor Ponta a precizat că sunt mai multe variante pentru vot, iar uninominalul pur este prima opțiune a PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri