Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a discutat cu MAE italian despre politicile publice destinate românilor din Italia

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu dă mâna cu Giorgio Silli, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia.
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu (d) s-a întâlnit cu Giorgio Silli, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia. Foto: Facebook/Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

O delegație a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a mers în Italia unde a discutat cu reprezentanţii Ministerului de Afaceri Externe de aici despre politicile publice destinate comunităţii româneşti din Italia.

Discuţiile au fost purtate între secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu și Giorgio Silli, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte precum implementarea unor politici publice destinate diasporei, cooperarea în cadrul unor proiecte care au ca scop promovarea imaginii României în afara granițelor, dar și despre organizarea sistemelor electorale din România și din Italia.

"Îmi exprim recunoștința pentru facilitarea integrării comunității românești în statul italian din punct de vedere social, cultural și economic cât și pentru cooperarea din cadrul parteneriatului strategic pe care țara noastră îl dezvoltă constant cu statul italian", a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Gazdele au confirmat gradul excelent de integrare a comunității române din Italia și contribuția acesteia la dezvoltarea societății, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică din Italia, aproximativ 1,2 milioane de cetățeni români trăiau în Italia, în 2020.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri