Deputatul Rădulescu îşi retrage proiectele controversate

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu fb

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu renunţă la pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu şi arest la domiciliu pentru pedepsele sub 3 ani, prevederi din controversatul său proiect. Spune că va retrage documentul, dar cele două prevederi vor fi susţinute ca amendamente în comisia condusă de Florin Iordache. Totuşi, a făcut un pas înapoi, după ce mai mulţi colegi şi-au retras semnăturile de proiect. Social-democratul spune că nici el nu este de acord cu unele modificări, cum ar fi dezincriminarea folosirii funcţiei în scop sexual.

Ridicarea pragului pentru abuzul în serviciu la 200.000 de euro, dezincriminarea folosirii funcţiei pentru a obţine favoruri sexuale sau arest la domiciliu pentru infracţiunile cu pedepse mai mici de 3 ani sunt câteva dintre prevederile unui proiect iniţiat de Cătălin Rădulescu care au provocat numeroase controverse în ultimele zile.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Am hotărât să retrag această iniţiativă legislativă. Sunt anumite chestiuni acolo cu care nici eu nu sunt de acord sau unele trebuie îmbunătăţite, de exemplu folosul sexual nu sunt de acord să fie abrogat. La faptele până la trei ani de zile vreau să adăugăm mai puţin faptele cu violenţă şi recidiviştii.

Reacţia lui Cătălin Rădulescu vine după ce mai mulţi colegi care semnaseră proiectul de modificare a Codului penal au făcut un pas înapoi.

Păle Dănuţ, deputat PSD: Mi-am retras de acolo pentru că una s-a discutat şi alta... Deci am făcut hârtie către Biroul Permanent, mi-am retras semnătura, a fost o neînţelegere.

Răzvan Ursu, deputat PSD: O parte din amendamente nu o să le susţin.

Daniela Oteşanu, deputat PSD: Eu întotdeauna citesc ceea ce semnez, nu mă duc să dau autograf în Parlament. Nu ştiu de ce apare acolo, mă depăşeşte această chestiune. Sunt prima interesată să aflu acest lucru. E clar că apărând această semnătură a mea, nu ştiu cum, pe acest proiect, în momentul în care va începe sesiunea parlamentară îmi voi retrage semnătura.

Aida Căruceru, deputat PSD: Am fost greşit informată de către colegul meu, am fost informată că semnez pentru susţinerea unor proiecte de lege care nu aveau nimic de-a face cu Justiţia şi, din câte ştiu, mai sunt colegi în situaţia asta.

Reporter: Vă menţineţi semnătura pe această iniţiativă? Nu. Nu.

Octavian Petric, deputat PSD: Probabil că am fost păcălit că altfel nu pot să îmi imaginez dacă a apărut semnătură pe acea iniţiativă

Foarte puţini dintre cei aproape 40 de semnatari ai proiectelor lui Cătălin Rădulescu susţin în continuare demersul.

Reporter: Vă menţineţi semnăturile pe cele două proiecte legislative pe care le-aţi iniţiat împreună cu domnul Cătălin Rădulescu?

Iuliu Nosa, deputat PSD: Da. Primul, cel legat de stabilirea pragului consider că este necesar în condiţiile în care CCR a solicitat Parlamentului să stabilească un prag pentru abuzul în serviciu. Sigur, s-ar putea ca el să fie mai mic, dar vom vedea ce va rezulta în urma dezbaterilor parlamentare.

Reporter: Sunteţi de acord să nu mai fie considerată dare de mită dacă se ia în numele altcuiva?

Vasile Cocoş, deputat PSD: Nu, trebuie să se considere, este totuşi infracţiune.

Reporter: Şi dezincriminarea folosirii funcţiei pentru favoruri sexuale?

Vasile Cocoş, deputat PSD: Iar e discutabil, este, nu ştiu, nu am mai văzut în ultimul timp infracţiuni de natura asta..

Cătălin Rădulescu spune că proiectul controversat a fost elaborat de foşti magistraţi şi că nici el nu este de acord cu anumite prevederi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri