Dragnea îl va trimite pe Vâlcov la TV să explice programul de guvernare

Data publicării:
VALCOV DOI AGERPRES
Agerpres

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, joi, că îi va cere fostului ministru de finanțe Darius Vâlcov, judecat în prezent pentru fapte de corupție, să meargă în zilele următoare la televiziune și să explice programul de guvernare, la care au lucrat împreună.

VALCOV DOI AGERPRES
Agerpres

Liviu Dragnea a afirmat joi, la Parlament, că se întâlneşte de două-trei ori pe săptămână cu fostul ministru Darius Vâlcov, alături de care a lucrat şi la programul de guvernare. „Darius Vâlcov nu a fost prezent la Ministerul de Finanţe. Eu cu Darius mă întâlnesc de două-trei ori pe săptămână, nu numai eu. A lucrat la programul de guvernare. Sper să accepte să meargă la o emisiune în zilele următoare să spună din perioada în care a lucrat la programul de guvernare şi să vorbească şi despre programul de guvernare”, a precizat Liviu Dragnea, referindu-se la informaţiile potrivit cărora Darius Vâlcov ar fi tot mai prezent la Ministerul de Finanţe.

Liderul PSD a mai spus că Vâlcov este un om „foarte bine pregătit”, în care are încredere, relatează News.ro. „Este un om foarte bine pregătit, în care eu am avut încredere atât timp cât a fost în Guvern şi am încredere în continuare în capacitatea lui economică”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze, însă, că „nu se pune problema ca Darius Vâlcov să intre în Guvern. Nu-şi doreşte aşa ceva”, a adăugat preşedintele PSD. 

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, că fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a participat în ultimul timp la mai multe şedinţe în sediul Ministerului de Finanţe fără a avea nicio calitate în acest sens şi i-a cerut actualului ministru să spună ce rol are acesta în instituţia pe care o conduce.

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. În 23 iunie 2015, Darius Vâlcov a fost eliberat din arest, iar de atunci era sub control judiciar.  Miercuri, Darius Vâlcov a scapat de controlul judiciar, după ce instanţa supremă a decis, definitiv, revocarea măsurii preventive în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.

În urma deciziei definitive a instanţei, fostul ministru Darius Vâlcov nu mai are interdicţie de a părăsi ţara şi nici nu mai trebuie să meargă săptămânal la poliţie, obligaţii ce erau stabilite prin controlul judiciar.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri