G. Firea: Ordinul semnat de Speranța Cliseru nu prevede intervenția cu gaze lacrimogene sau tunuri de apă

Data publicării:
170404_BALENA_ALBASTRA_firea si carmen dan_13_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Sursă: Inquam Photos/Octav Ganea

Gabriela Firea a sărit din nou în apărarea prefectului Capitalei Speranța Cliseru și a declarat că ordinul de evacuare a pieței, din data de 10 august, de la Mitingul Diasporei, nu conținea „sub nicio formă” detalii despre intervenția cu tunuri de apă sau gaze lacrimogene.

170404_BALENA_ALBASTRA_firea si carmen dan_13_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Sursă: Inquam Photos/Octav Ganea

Citește și: VIDEO. Război deschis la vârful PSD. Schimburile de replici Firea - Dragnea

„Când am vrut să facem târgul de Crăciun în Piața Victoriei, am fost lăsată singură, protestatarii de profesie au demontat scena. A fost un strigăt de alarmă, dar probabil că unii colegi au crezut că ei nu vor fi vizați. S-a întâmplat pe 10 august. I-am reproșat doamnei ministru că prin strategia de comunicare a vrut să transfere răspunderea pentru tot ce urma să se întâmple pe umerii prefectului. Deodată, prefectul, care doar contrasemnează un ordin întocmit de militari, apare ca personaj principal.

În noaptea aceea s-a menționat în presă numele prefectului, a doua zi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că prefectul a dat ordinul de intervenție, urmărind probabil reacțiile și presa internațională și văzând că intervenția e considerată mai agresivă.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a arătat către prefect, presa spunând că a lucrat cu primarul general. Așa am ajuns vinovat de serviciu că eu am pus la cale intervenția, pentru că omul care a dat ordinul e prefectul Capitalei, cel care a lucrat cu mine”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, la România Tv, potrivit Hotnews.

„Știu cum arată un astfel de document. Sub nicio formă într-un ordin de evacuare nu se scriu elemente de luptă, sunt transmise doar între militari. Prefectul este un civil, iar ordinul conține situația: câte persoane sunt, câte sunt agresive, dacă sunt în pericol forțele de ordine, dacă se încearcă intrarea într-o instituție publică, se decide evacuarea și forțele care intervin.

Nu se scrie cum se intervine, că e cu tunuri cu apă. S-a lăsat doar că prefectul, care a lucrat cu primarul general, a lăsat să se dea cu gaze lacrimogene. Ancheta va dovedi cele spuse de mine”, a mai spus primarul Capitalei.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că după şedinţa de sâmbătă a Comitetului Executiv (CEx) al PSD, în care a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, a fost sunată şi a primit mesaje de susţinere de la mai mulţi colegi, ea susţinând că situaţia din partid nu este aşa cum a fost prezentată, drept „un succes fulminant” al lui Liviu Dragnea împotriva sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri