VIDEO. Război deschis la vârful PSD. Schimburile de replici Firea - Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dragnea firea szabo psd ilfov 31 07 2015

Liviu Dragnea se scaldă în ape tulburi. Şedinţele de la malul mării au fost tensionate. Primarul Capitalei i-a cerut demisia ministrului de Interne. La vot, social democraţii i-au rămas fideli lui Liviu Dragnea, dar pentru prima dată de la căderea celui de-al doilea guvern PSD, Gabriela Firea recunoaşte deschis: există război în partid.

Comitetul Executiv de la Neptun a scos cuţitele pe masă în PSD. Tensiunile au atins punctul culminant în momentul în care Gabriela Firea a decis să recunoască deschis tensiunile dintre ea şi liderul PSD.

Reporter: Care este relația cu Liviu Dragnea?

Gabriela Firea, vicepreședinte PSD: Îmi pare rău să o spun, dar e tensionată.

Liviu Dragnea, președinte PSD: În interiorul CEx n-am primit nicio critică de la Firea sau de la altcineva.

Gabriela Firea: La cum a fost regia cu doamna Dan - care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat, adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat - şi nu vrea să renunţe la domnia sa, încât clar că acum e o breşă pur şi simplu între noi”

Liviu Dragnea:  Din partea mea nu o să auziţi niciodată critici la adresa Gabrielei Firea. Nu o să-mi iau niciodată spijinul şi sper că va trece peste supărare. Totuşi, să discuţi despre prefect trei ore e cam mult.

Gabriela Firea: Nu cred că este bine ce s-a întâmplat astăzi pentru partid. La nivel uman nu am nimic cu doamna Dan, nu își încheie cariera politică aici, dar dacă eram în locul ei mă retrăgeam eu. Confirmând ca are o problemă personală cu mine ți cu doamna prefect, a proferat lucruri neadevărate.

Liviu Dragnea: Susținerea sau nesusținerea mea pentru Carmen Dan sau pentru alt ministru are mai multă sau mai puțină importanță. Important e că acolo s-a votat fără ca eu să merg cu o susținere pentru Carmen Dan. Un vot în unanimitate nu mai poate pune în discuție faptul că doamna Carmen Dan nu a fost demisă pentru că o susțin doar eu.

Gabriela Firea: Vă spun sincer, am crezut că după ședința informală avută cu domnul președinte, după ce îi voi da toate aceste elemente, el va înțelege și o va retrage domnia asa. Eu cred că, în viitor, mi se va da dreptate.

Social-democrații au stabilit că, în septembrie, vor convoca un nou CEX în care vor evalua miniștrii și vor stabili dacă e nevoie de remanieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri