Sari la conținut

Gheorghe Nichita, înlocuit la Primăria Iași de viceprimarul PSD

 Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţia de primar al municipiului Iaşi. FOTO: Mediafax

Viceprimarul Iaşiului Mihai Chirica, totodată lider al filialei municipale Iaşi a PSD, a fost desemnat să preia atribuţiile de primar al oraşului, anunță Mediafax. Chirica a obţinut 19 voturi din totalul celor 24 de consilieri prezenţi la şedinţa extraordinară a Consiliului Local.

Toţi cei cinci consilieri locali ai PNL s-au abţinut de la vot.

Mihai Chirica a spus că aşteaptă ca justiţia să decidă dacă Gheorghe Nichita se va putea întoarce în funcţia de primar, dar că în această perioadă îi va prelua atribuţiile pentru a asigura funcţionarea oraşului.

"Vorbim de o situaţie cerută de prefectul judeţului, în urma suspendării primarului. Nu ne bucură situaţia creată, încercăm să păstrăm normalitatea în oraş. Nu mă voi muta în biroul de primar, rămân în biroul meu de viceprimar. Funcţia de primar se alege prin vot", a spus Mihai Chirica.

În şedinţa extraordinară de luni, consilierii locali nu au votat şi un nou viceprimar al Iaşiului, în locul lui Mihai Chirica.

Consilierul PSD Daniel Mătăsaru, propus de partid pentru acest post, a solicitat plenului Consiliului Local să amâne luarea unei decizii cu două săptămâni, când instanţa va decide dacă menţine arestul la domiciliu în cazul primarului suspendat, Gheorghe Nichita.

Gheorghe Nichita, aflat în arest la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale ca să îşi urmărească fosta iubită, a fost suspendat din funcţia de primar al municipiului Iaşi, vineri, printr-un ordin emis de către prefectul judeţului, Dan Cârlan. Suspendarea este valabilă pe durata arestului la domiciliu.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.