Grindeanu, despre parteneriatul civil: Sunt mai tradiţionalist

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu guvern 170104_GUVERN_10_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, întrebat dacă susţine proiectul de lege privind parteneriatul civil, că el a semnat iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, privind modificarea Constituţiei, fiind "mai tradiţionalist", fără a face alte precizări, deşi jurnaliştii i-au atras atenţia că este vorba despre două proiecte diferite, scrie News.ro.

grindeanu guvern 170104_GUVERN_10_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Întrebat care este părerea lui cu privire la proiectul de lege privind parteneriatul civil, aflat în acest moment în dezbaterea Camerei Deputaţilor, Grindeanu a afirmat că "este printre cele trei milioane" care au semnat pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei iniţiată de Coaliţia pentru Familie.

Fiindu-i atrasă atenţia că sunt două proiecte diferite, Grindeanu a repetat: "Eu v-am răspuns, am semnat dincolo".

Jurnaliştii au insistat că cele două proiecte nu au nicio legătură. "Eu sunt mai tradiţionalist, dar e o chestiune care nu aş vrea să inducă într-un fel sau altora părerea lor. Este o chestiune care ţine mai degrabă de personalitatea fiecăruia", a răspuns premierul.

Senatul a respins, în octombrie 2016, propunerea legislativă privind instituirea parteneriatul civil.  Proiectul a fost trimis la Camera Deputaţilor, care va da votul final în cazul acestui proiect.

Proiectul a fost iniţiat de fostul deptutat independent Remus Cernea, care a propus ca parteneriatul civil să fie recunoscut prin lege, arătând că sunt 800.000 de cetăţeni care trăiesc în astfel de uniuni civile. 

Remus Cernea a mai depus două iniţiative legislative pentru recunoaşterea parteneriatului civil, ambele respinse de Parlament. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri