Iohannis cere anchetă după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. „Solicit pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis face declaratii
Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis cere anchetă în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc, în urma căreia un elev de 17 ani a murit, iar alte trei fete au suferit traumatisme grave. Într-un mesaj postat, luni seară, pe pagina de Facebook, șeful statului spune ca cei vinovați trebuie să plătească, precizând că ceea ce s-a întâmplat cu internatul Liceului „Tamasi Aron” este „o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică. Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”, este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis. 

Un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit astăzi peste patru copii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani. 

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență, după prăbușirea internatului din Odorheiu Secuiesc, un băiat de 17 ani a murit, o fată este intubată și va fi transportată la un spital din Târgu Mureș, în timp ce alte două adolescente sunt conștiente, dar au suferit diverse traumatisme.

„Bilanţ final: o victimă decedată, o victimă cu traumatisme severe, intubată, două victime conştiente, cu diverse traumatisme”, precizează DSU.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri