Klaus Iohannis: Viaţa politică e un pic mai agitată, dar Strategia de Apărare trebuie să-şi continue calea

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 3

Actualizare 15.25: Întrevederea dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții puterii este pe cel să se termine. Urmează ca la discuțiile cu șeful statului să vine reprezentanţii opoziției.

Klaus Iohannis le-a mulţumit liderilor PSD, UNPR şi PC că au dat curs invitaţiei sale, precizând că a ţinut să le prezinte personal „câteva elemente din prima variantă a Strategiei de Apărare, document de importanţă naţională”.

„Chiar dacă în această etapă viaţa politică e un pic mai agitată, am considerat că un document de o astfel de importanţă trebuie să-şi continue calea pentru a fi finalizat în timp util” a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului le-a cerut celor prezenţi să-i prezinte idei privind această strategie.


ACTUALIZARE 14.05. Întâlnirile lui Klaus Iohannis cu liderii politici au fost stabilite pentru ore diferite.

Administraţia Prezidenţială a transmis programul acestor întâlniri. Astfel, de la ora 18.00, vor avea loc discuţii cu Partidul Social Democrat, cu Uniunea Națională pentru Progresul României și cu Partidul Conservator.

Jumătate de oră mai târziu, la 18.30, este programată întâlnirea preşedintelui cu Partidul Național Liberal, cu Uniunea Democrată Maghiară din România și cu Grupul parlamentar al Minorităților Naționale.

ACTUALIZARE 12.20: Potrivit unor surse, PNL boicotează consultările de la Cotroceni. Liberalii nu vor să fie chemați în același timp cu Victor Ponta. 

De altfel, Alina Gorghiu a declarat că Ponta evită răspunderea politică pe care ar trebui să și-o asume printr-o demisie.

"PNL nu mai recunoaște legitimitatea politică a lui Victor Ponta ca prim ministru. Vom discuta despre boicotarea oricăror situații în care am avea discuții cu Victor Ponta”, a declarat Alina Gorghiu.



PSD n-a stabilit încă delegaţia cu care se va prezenta la consultări, dar premierul Victor Ponta a declarat după ce a ieşit de la primele audieri a Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor că va lua parte la discuţii. 

Discuţiile privind Strategia Naţională de Apărare au fost începute de fostul consilier privind Securitatea al lui Klaus Iohannis, George Scutaru.

Au existat întâlniri cu parlamentari, reprezentanţi ai ministerelor implicate şi ai serviciilor secrete. După ce documentul va avea consensul tuturor liderilor de partide, va ajunge la Parlament pentru aprobare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri