Liderul ALDE din PE, mesaj de susținere pentru Alianța USR-PLUS: „Autoritățile române nu trebuie să constrângă democrația”

Data actualizării: Data publicării:
Guy Verhofstadt

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a transmis pe Twitter un mesaj de susținere pentru Alianța 2020 USR-PLUS, în care critică „obstacolele absurde” puse în „calea înregistrării unei alianțe de Opoziție”.

„Autoritățile române nu trebuie să constrângă democrația prin crearea unor obstacole absurde în calea înregistrării unei alianțe de Opoziție. Dacă va continua obstrucționarea USR și PLUS, România se va îndepărta și mai mult de principiile democratice care stau la baza Europei”, a transmis Guy Verhofstadt.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat joi seara, la Digi24, că decizia Biroului Electoral Central de a nu permite înscrierea alianței USR PLUS la alegerile europarlamentare 2019 este un „viciu real de exercitare a democrației”, dar nu este din vina justiției, ci mai degrabă a legiuitorului.

În plus, Nicușor Dan s-a reînscris în USR aceasta fiind soluția juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS, după decizia BEC de a respinge înscrierea alianței la alegerile europarlamentare din luna mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri