Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a demisionat

Data actualizării: Data publicării:
marius nica fb

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a demisionat. Anunțul vine în contextul în care premierul desemnat, Viorica Dăncilă, trebuie să meargă în Parlament cu o nouă echipă guvernamentală.

Decizia demisiei a fost luată având în vedere contextul actual și va fi efectivă începând cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligațiile oficiale implicate de vizita în România, săptămâna aceasta, a unei delegații a Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

În cele trei luni de mandat, ministerul condus de Nica a semnat contracte e finanțare în valoare totală de peste 4 miliarde euro, potrivit comunicatului.

Provocările anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a spus Nica.

Numele ministrului Fondurilor Europene era deja vehiculat pe lista celor care nu vor mai face parte din noul Executiv, alături de Marcel Ciolacu (vicepremier), Felix Stroe (Transporturi) și Lucian Romașcanu (Cultură), considerați apropiați ai lui Mihai Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri