Sari la conținut
News Alert

Parlamentul a solicitat SRI clarificări privind violenţele din Piaţa Victoriei

Preşedintele Comsiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat vineri, că s-a făcut o solicitare Serviciului Român de Informaţii pentru ca membrii Comisiei să primească informaţii în legătură cu violenţele de la protestele care au avut loc în Piaţa Victoriei, urmând ca SRI să dea curs acestei cereri, pentru clarificarea tuturor aspectelor.

170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_04_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Chestionat dacă în şedinţa de vineri a comisiei se va discuta şi despre cererea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea privind violenţele din Piaţa Victoriei, Adrian Ţuţuianu a spus că singurul punct de pe ordinea de zi este bugetul pe 2017 al instituţiei.

Senatorul PSD a spus însă că membrii comisiei au făcut o solicitare la SRI pentru a primi informaţii în legătură cu violenţele care au avut loc la protestele de miercuri noaptea din Piaţa Victoriei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că şeful statului, Klaus Iohannis, este „autorul moral” al violenţelor de miercuri seară din Capitală, şi a cerut şefului Comisiei pentru controlul activităţii SRI să facă o verificare, mai ales după afirmaţiile ministrului de Interne privind modul în care SRI a comunicat.

Liderul social-democrat a lăudat MAI şi instituţiile din subordine, dar a afirmat că, alături de Parchet, trebuie să afle cine a organizat şi „cine a plătit” pentru acele violenţe,

Dragnea a criticat şi lipsa de comunicare a SRI, după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că a primit doar pe SMS informaţii de la Serviciu.

„Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, i-am solicitat domnului Adrian Ţuţuianu să analizeze dacă există atribuţii legale pentru Comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri, pentru că nu este admisibil ca şeful statului să certe nişte forţe de ordine care aseară au prevenit nişte violenţe gândite undeva şi cred că şi finanţate”, a spus el.