Politicieni de vârf, cu soții mult mai bine plătite

Data publicării:
ponta si daciana -Mediafax Foto-Andreea Alexandru

În familia Ponta, grosul banilor îi aduce în casă de ani buni Daciana Sârbu, soţia premierului. El a câştigat anul trecut peste 17.500 de lei ca deputat, plus 45.000 de lei de la Guvern.

Venitul prim-ministrului este de cinci ori mai mic decât cel al soţiei. Europarlamentarul Daciana Sârbu a încasat anul trecut doar din indemnizaţie 74.400 de euro, adică aproape 330.000 de lei.

Aceaşi diferenţă de venituri există şi în familia preşedintelui Senatului, Crin Antonescu. El a câştigat de la Parlamentul României puţin peste 60.600 de lei. Soţia lui, europarlamentarul Adina Vălean, a încasat anul trecut o indemnizaţie generoasă din partea Legislativului european.

În cazul preşedintelui PDL, Vasile Blaga, indemnizaţia lui de senator nu reprezintă nici jumătate din venitul soţiei sale, Violett Margareta. Doamna Blaga a câştigat peste 134.000 de lei anul trecut, de lei de la două societăţi comerciale şi ca vicepreşedinte al unei fundaţii.

În fine, fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, a adunat într-un an din indemnizaţia de senator puţin peste 56.000 de lei. Dragostea lui, Mihaela, a avut venituri de aproape 12 ori mai mari. A adunat peste 637.000 de lei de la Fundaţia Renaşterea, din dividende şi activităţi independente, conform declaraţiei ei de avere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri